Ständer på Malta

Stränder på Malta

Malta har stränder som passar alla smaker, från latmasken som vill ligga i hängmattan, till soldyrkarna som ligger vid vattenlinjen till vind- och vågsurfing. Maltas ständer blandas mellan klippor, gyllnebrunna-, röd sandstränder – du hittar azurblå laguner till stora och små insjöar som alla bjuder på klart vatten. Några av de vackraste ständer ligger en bit bort från de stora ständerna men klart värda sina besök för sin avskildhet och säreget fina och klara vatten.

Golden Bay MaltaVid de större ständerna som du finner i närheten av de större städerna finner du kaffer, restauranger och snackbarer. Vid de större ständerna finns ofta olika aktiviteter, som erbjuder flera spännande vattensporter såsom, vattenskotrar, vindsurfing, vatten skidor, bananbåtar, skärmflygning till vollyboll och strandfotboll. Utrustning finns att hyra vid strandkaféerna eller de olika butikerna efter strandremsan.

De större ständerna, Mellieha Bay, Ghajn Fuffieha och Golden Bay finner du på Maltas norra sida. Stranden Ramla I-Hamra bjuder på röd sandstrand – som är unik i sitt slag och bör upplevas på plats.

Tänk på att Malta utsätts för både nordliga och sydliga vindar vilket kan ge underströmmar – generellt är vattnet lugnt.